Youtube csatornánk: youtube.com/@kritikan.feluli

Kritikán felüli

Kritikán felüli

A legkínosabb sorozat: The Office (A hivatal)

2022. november 12. - attticus

Az egyik kedvenc vígjátéksorozatunkról, az Office-ról beszélgettünk, amely a Dunder Mifflin papírvállalat és dolgozóinak, köztük a menedzsernek, Michael Scottnak a mindennapjait mutatja be. Szó volt a brit eredeti és az amerikai adaptáció különbségeiről, Michael Scott nárcizmusáról, Jim és Pam kapcsolatáról, a sorozat kínos humoráról, a "kamerábanézős" rendezői stílusról és saját élményeinkről.

"A regionális menedzser, Michael Scott (Steve Carell) úgy gondolja, ő a valaha volt leglazább, legviccesebb, legjobb főnök – ami természetesen a legellenszenvesebb, legidegesítőbb főnökké teszi beosztottjai számára. Vicces ál-dokumentumsorozat egy csapatnyi tipikus irodai dolgozóról, akiknél egy átlag munkanap némi összetűzéssel, helytelen viselkedéssel és persze unalommal telik." (port.hu)

#theoffice #stevecarell #humor

A bejegyzés trackback címe:

https://zsupszkulcs.blog.hu/api/trackback/id/tr6117976946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sailorland 2022.11.14. 09:19:23

Ennek angol eredetije az igazán ütős, még akkor is, ha annak idején a BBC-től cancelt kapott a sorozat. Ricky Gervais ezután vitte át jó érzékkel amcsiba a licenszt.

attticus 2022.11.14. 10:22:39

@Sailorland: Én azt olvastam, hogy nem cancelt kapott, hanem ennyire tervezték eredetileg is, hogy ne váljon önismétlővé, de lehetséges, hogy én tudom rosszul.
Az eredeti komorabb és kegyetlenebb, nem fektetnek hangsúlyt a karakterek megszerettetésére. Én szeretem az ilyesmit, őszintébbnek tartom, de azt is értem, hogy az amerikai változatban miért volt szükség ezen változtatni, miután egy szélesebb réteget próbáltak bevonzani.

Sailorland 2022.11.14. 11:01:09

@attticus: lehet, hogy Neked van igazad, én valahogy erre emlékeztem. Amúgy az eredeti valóban durva, de ott nyilván Ricky karaktere "elviszi a show-t"

Billy Hill 2022.11.14. 15:13:58

"Nem cancelt kapott [az UK verzió], hanem ennyire tervezték eredetileg is, hogy ne váljon önismétlővé" - a szintén nagyszerű, szintén brit IT Crowd-ra is igaz ez; azt nyilatkozta a producer, hogy nem akarták, hogy zombivá válva a sorozat még tovább botladozzon, lélek nélkül. Tetszik a hozzáállás, sok sorozatnak javára vált volna egy jól időzített korábbi befejezés...
süti beállítások módosítása