Youtube csatornánk: youtube.com/@kritikan.feluli

Kritikán felüli

Kritikán felüli

EZ NEM DISNEY, EZ BERGMAN! - Jelenetek egy házasságból kritika és kibeszélő

2022. október 10. - attticus

Ingmar Bergman klasszikusáról, a Jelenetek egy házasságból című mini-sorozatról (1973) és az ebből készített filmváltozatról (1974) esett szó. Témáink között szerepelt: önfeladás, realizmus, zárt dráma, szexuális élet szerepe egy házasságban, közös narratívaképzés, a házasság önellentmondásai, kispolgári lét...

 

"A film röntgenlenyomat a konvencionális és kispolgári házasság kudarcáról. Két remek színész, Liv Ullmann és Erland Josephson - akik egyúttal Ingmar Bergman állandó színészei és barátai - játsszák el a kétpólusú világ, a nő és férfi konfliktusokkal teli életét. Ingmar Bergman három hónapig írta könyvét, de egy fél élet tapasztalatai sűrűsödnek benne.

"Valahogy megszerettem ezt a két embert, míg velük foglalkoztam. Eléggé ellentmondásosak lettek, néha félénkek, gyerekesek, néha egészen felnőttek. Rengeteg butaságot összebeszélnek, néha meg valami okosat mondanak. Félénkek, vidámak, önzők, buták, kedvesek, okosak, önfeláldozók, ragaszkodók, mérgesek, szelídek, szentimentálisak, kiállhatatlanok és szeretetre méltók. Egyszerre" - írja róluk Bergman."

 

#bergman #házasság #párkapcsolat

 

jelenetek egy házasságból,ingmar bergman,Liv Ullmann,Erland Josephson,előzetes,kritika,kibeszélő,film,trailer,elemzés,kritikán felüli,Scenes from a Marriage,Jessica Chastain,Oscar Isaac,mira,jonathan,johan,marianne,házasság,párkapcsolat,válás,mielőtt felkel a nap,házassági történet,disney,puzsér,családi titkok,teljes film,magyar népmese

A bejegyzés trackback címe:

https://zsupszkulcs.blog.hu/api/trackback/id/tr9117951188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása