Ha tetszik, amit csinálunk, támogass minket egy feliratkozással: tinyurl.com/4skvb4be

Kritikán felüli

Kritikán felüli

AZ ÁRTATLANSÁG HALÁLA - Táncos a sötétben (Lars von Trier, Björk)

2022. szeptember 25. - attticus

Tovább

EDWARD NORTON ESETE A KIRAKATNÁCIKKAL - Amerikai história X

Tovább

NE BASZTASD A MAJMOT! - Nope (Nem) Jordan Peele legújabb horrorfilmje

Tovább

NEHÉZ SZÜLÉS VOLT: Sárkányok háza (House of the Dragon) kibeszélő

Tovább

A Pendragon legenda: "Mindennek két értelme van: az egyiket mindenki megérti, de a másik túl van a szavakon és rettenetes."

„Egy ​fiatal magyar tudós XVII. századi misztikusok után kutat a British Museum könyvtárában. Earl of Gwynedd, a Pendragon család feje meghívja várába, és Mrs. Eileen St. Claire, egy csodálatos fiatal nő, titokzatos gyűrűt küld az Earlnek az ifjú tudóssal.

Így kezdődik Szerb Antal egyedülállóan izgalmas, nagyszerű szatirikus detektívregénye, amely a legendákkal teli, varázsos walesi tájra viszi el az olvasót, ahol a képzelet szülte kísértetvilág a kor valóságos kísérteteivel ütközik össze egy hatalmas örökségért folyó izgalmas hajsza keretében.

A Pendragon legenda Szerb Antal sokoldalú tehetségének sajátos kifejezője. A homo ludens, a játékos ember, aki kirándul saját szférájából a tudománytól legtávolabbra eső könnyű, szórakoztató irodalom műfajába, és megtölti azt szellemének fényével, bebizonyítja, hogy fantasztikus és bűnügyi regényt is tud írni, sőt jobbat, mint ennek a műfajnak az iparosai. Mert ő közben magas színvonalú irodalmat is közöl, és bírálja, kinevetteti azt a sznob angol úri társaságot, mely oly nagyon fogékony a misztikumra. S ezzel tulajdonképpen ezeknek a műfajoknak a paródiáját adja.” (a könyv ismertetője)

904.jpg

Az 1974-es Révész György rendezte feldolgozásból

Tovább

HARCOSOK KLUBJA (Fight Club) - Apu ökölbe szorult keze vagyok | Kritikán felüli

A mai adásban egy kedves barátunkkal, Benedekkel tárgyaltuk ki David Fincher provokatív filmje, a Harcosok klubja által felvetett legfontosabb problémákat. Ezúton is köszönjük, hogy vállalta a felkérést!

Amennyiben támogatni szeretnél minket, iratkozz fel a csatornánkra!

"A történetet egy jól szituált, de cinikus és kiábrándult fiatalember meséli el. Nevét nem tudjuk, néha Jacknek (Edward Norton) hívja magát. Önismereti terápiás csoportokba jár, mégsem kerül közelebb valódi énjéhez és embertársaihoz. Véletlenül összeismerkedik Tylerrel (Brad Pitt), akiben felfedezi hiányzó tulajdonságait. Tyler egy különös, titkos társaság megalapításával próbál megszállottan úrrá lenni a világ káoszán. A Harcosok Klubjának híre hamar elterjed a túl hamar meggazdagodott menedzser nemzedék tagjai között, akik egyre intenzívebb élményekre várnak. Az egyetlen, aki a két rokonlélek közé ékelődik, egy nő. Marla (Helena Bonham Carter) kétségbe vonja Tyler erőltetetten férfias ideológiáját." (port.hu)

Csatlakozz ► https://tinyurl.com/4skvb4be

Spotify ► https://open.spotify.com/show/0an0pOyxUQPK04XMIgB2KE

Google podcast ► https://tinyurl.com/mp2n4rrd

 

süti beállítások módosítása